Bröllopet

18/7 är Kila kyrka bokad för bröllop

Om frieriet och nyheten till föräldrar

Tro det eller ej, men den 20.e Mars så friade jag till Raul på ett lite udda men ändå gulligt sätt (enligt mig och några till). Jag skickade ett MMS till honom då han jobbade med två väldigt gulliga bilder och skrev en väldigt gullig text om hur mycket han betyder för mig, hur mycket jag älskar honom och frågade om han ville gifta sig med mig i sommar och ha själva firandet efter bröllopet ute i vår sommarstuga. Han svarade inget på mitt MMS eller sa något när han kom hem om det hela, vi packade det vi skulle ha med ner för att kunna fira mammas födelsedag dagen efter. Han sa inget under lördagen den 21.a heller, inget under söndagen då vi fortfarande var nere i Nyköping. Inte ett ljud hörde jag från honom om det hela förrän vi låg i sängen natten mellan söndag och måndag. Vi låg och pratade och bara myste lite, mitt i allt som vi pratade om så sa han "Ja". Först hängde jag inte riktigt med i vad han svarade ja på för det passade inte direkt in i det vi pratade om. Men då jag såg att han log som ett litet barn som precis fått presenter eller godis så förstod jag vad han hade svarat på.
Vi pratade lite om det hela men mesta dels bara låg nära och höll om varandra. Den natten sov jag i hans armar hela natten och bara njöt av han närhet mer än jag någonsin hade gjort tidigare tror jag. För på något sätt så kändes det då och även idag (090504) som att vi kom varandra närmare den natten då han sa Ja än vi hade varit innan. Även om vi stått varandra så otroligt nära sen vi lärde känna varandra kom vi varandra på något sätt ännu närmare nu.

Onsdagen den 25.e Mars så hade vi lånat släpet på hans jobb för att köra ner alla sommardäck till sommarstugan då vi, som alla andra hyresgäster, hade fått brev om att garaget ska enbart innehålla bilen och inga andra saker då det medför en brandrisk och brandmännen inte vet vad som kan finnas på andra sidan väggen. Vi stannade till hos mina föräldrar och fikade lite och berättade nyheten för dem om att vi skulle gifta oss i sommar. Mina föräldrar, min lillasyster och hennes kille Tommie blev väldigt glada..men gladast blev nog lillasyrran och mamma tror jag. Var nog de som hoppade och studsade mest då de fått nyheten. Lillasyrran trodde att vi skulle berätta att vi skulle ha barn fick jag höra också...hehe nej du inte än på ett tag syrran. Blir till att resa och leva loppan ett tag först tror jag.

Lördagen den 28.e Mars så firade vi min svärmor som fyllde år, var ute och åt här i Stockholm på en väldigt fin och trevlig restaurang som heter Bamboo Palace. Mycket god mat hade de där och efter maten så åkte vi alla över till Rauls faster och satt där och tog det lugnt ett tag innan vi skildes åt och alla åkte hem. Men när vi var hos Rauls faster så berättade vi även nyheten för hans föräldrar om att vi skulle gifta oss. Vi fick bara glada miner som svar på nyheten och de gratulerade oss. Men gladast blev nog hans lillasyster tror jag...trots att hon var halvsovandes då jag berättade det för henne och frågade om hon ville vara en av mina tärnor.

Här slutar inlägget om frieriet och nyheten för föräldrarna...fler inlägg kommer längre ner om hur allt går fram till bröllopsdagen.

Fix till bröllopet

18.e April: Idag har jag och Raul vart inne i Nyköping och fixat lite inför bröllopet, vi beställde tårtan (ej som den på bilden), brudbuketten och tärnornas buketter. Hörde oss för i skräddeributiken om vad det skulle kosta att lägga ut min balklänning och ändra den inför bröllopet. Det skulle bara kosta 350kr Om det gick att sy ut den och ändra den. Men vi skulle höra av oss och boka en tid för att kolla på klänningen och så.

Sen så har vi pratat lite om det hela med kyrkan, placering, antalet gäster, maten och lite annat smått och gott kring bröllopet.

19.e April: Helena plockade så snällt upp Rauls lillasyster på busstationen i Nyköping och körde ut till våran sommarstuga där hon lämnade sin hund till mamma och pappa innan de kom ner till våran sommarstuga. Och vi fyra sedan drog iväg till Norrköping för att leta rätt på två klänningar, en vardera till dem, som de kan ha på vårat bröllop. De ska ju vara mina tärnor, så var dags att fixa med en klänning till dem. Det gick faktiskt mycket bättre än jag trodde att det skulle göra.
Vi avslutade shoppandet i Norrköping med en lunch på ett väldigt bra ställe...jag, Raul och Helena tog nachotallrik och Rauls lillasyster tog hamburgetallrik.

Om tärna, bröllopet o lite blandat..

I detta inlägg kommer det bli att jag mest skrivit om hur Raul och Susana hjälpt mig och så med skor, smycken mm till henne och till mig. Men det är för att det är dem jag har bett om hjälp pga att jag märkte tidigt att det är de av de runt omkring oss som har bäst förståelse för vad det är jag önskar och funderar på. Samt det är de som ligger närmast min typ av smak. Visst har fler erbjudit sin hjälp och det är jag verkligen tacksam över, men som det är just nu  och har varit senaste tiden så har jag inte vart i behov av den hjälp de erbjudit just då den kommit, så har blivit att jag tackat nej. Men nu framöver kan jag komma att behöva lite mer hjälp, men jag tror jag vet vilka jag kan räkna med där och be om hjälp med det sista...som dekoreringen av lokalen, fixandet av maten, hämta tårtan och ställa ordning den, vara med mig och Susana hos frisören och sen köra oss till kyrkan så vi är där i tid osv.

Hur som helst så har det varit paus med arbete med hemsidan på sistone pga många olika anledningar. Bröllopsplaneringen är en anlednig, en annan är flytten som blir av imorgon, lördag 30.e Maj, och sen en massa småsaker som söka jobb, möten, intervjuer mm mm.

Men det går framåt med bröllopsplanerna, vi väntar svar från en person som sent blev bjuden till bröllopet, annars har vi fått svar från alla bjudna. Det har blivit lite ändringar med antalet tärnor också, Helena kommer inte längre vara tärna pga...nää varför är inget jag tycker borde stå med här. Det räcker med att jag, Helena och Raul vet varför hon inte var tärna! Så det blir istället bara att min "lillasyster" och svägerska Susana som är min tärnan jag kommer ha. Men det går minst lika bra det om kanske inte bättre.. Hon var ju dessutom den första jag tänkte på som tärna och som huvudtärna, så det blir perfekt i slutändan ändå =-)
Men men sånt är livet...jag klagar inte, bröllopet blir som vi vill ha det och det tack vare många olika saker. Bland annat att folk till sist började lyssna på oss och acceptera att vi inte vill ha förslag förrän vi BER om dem!

Allt som Susana ska ha den dagen hon ska vara tärna är klart, nästan vi måste bara hitta en butik som har rätt storlek på de skor vi hittat som hon ska ha den dagen. Är verkligen toppen att ha Susana som tärna dessutom, för hon har samma typ av smak som mig och verkligen lyssnar på mina önskemål innan hon säger sin mening. Och kommer verkligen med såna förslag på tex skor och smycken mm som hon vet är det jag sagt att jag funderat på. Eller kommer med sådan förslag som kan stämma in på det jag funderat på men kanske inte är helt så utan mer en blandning av det hon gillar och vill ha och det jag funderat på. Hade nog inte kunnat hitta en bättre tärna än henne tror jag, vi ligger på samma våglängd, plan och ja allt annat när det gäller intresse för hur saker ska se ut och förstår varandra när vi förklarar till fullo, och då inte bara nu kring bröllopet utan allmänt oavsett vad det gäller 😀 Så att handla smycken, skor mm som Susana ska ha som tärna har verkligen varit roligt och enkelt då vi tycker lika och hon verkligen förstår vad jag är ute efter att hon ska utstråla och hur elegant, fin, men ändå så pass enkel hon ska vara och känna sig. För att kunna använda allt hon kommer ha som tärna även till vardags eller andra festligheter. Är otroligt glad att jag får ha henne som tärna och får vara en del av hennes och Rauls familj!! 😀😀🙂🙂 <3 😘

Annars när det gäller bröllopet så är det som sagt nästan klart med allt, är inhandlandet av maten, ringa till konditoriet som fixar tårtan och säga hur många gäster det blir och vilka allergier som finns bland dem. Och sen gå till blombutiken igen och kolla över exakt vilka blommor som det är säsong för nu som kan passa i brudbuketten och tärnans bukett. Sen är det klart, för jag har äntligen hittat skor och smycken. Frisör hittade jag och Susana en för några veckor sen och där har vi bokat tid, kollat över med frisörerna om frisyrer och vad som blir bäst utifrån de bilder vi hade med oss och om det ska göras några ändringar eller så som passar vårat hår.
Klänningen ska jag iväg och prova den 3.e Juni, blir första provningen efter att vi hittade den. Denna gång kommer sömmerskan vara där, då kommer hon hjälpa till och kolla vad som blir bäst att göra i ryggen, snörning eller knappar. Ska bli intressant och se. Ska försöka få Raul till att kunna ta lite bilder också, så att vi har bilder även från innan bröllopet. Men de får ni inte se ännu, klänningen får ni se först efter bröllopet

Känns verkligen toppen att allt är klart innan det är en månad kvar till bröllopet 😀 Jag har verkligen världens underbaraste fästman när det gäller allt kring bröllopet. Han har vart toppen när det gäller hur vi ska planera vårat bröllop. För att inte tala om min underbara svägerska som har hjälpt till då jag har bett henne om hjälp. Hon har vart en riktig ängel, som t.o.m tog sin fritid efter skolan för att kolla upp en bra frisör, frisyrer och leta skor till sig. Kan man ha det bättre när det gäller en sådan viktig dag som bröllopsdagen?! Nej jag tror inte det! Är verkligen glad över att jag har både Raul och Susana att tacka för att ha lyckats hitta saker som stämmer överrens med det jag önskat och funderat på. Tusen tack till er båda två för att ni hjälpt mig hitta det!! Och jag är jätte glad över att jag och Raul tänker likadant när det gäller hur vi vill att bröllopet ska se ut och vara.

bröllopsklänningen, bordsplacering

INTE min klänning på bilden!! Den är lånad från en sida på nätet!!

I förrgår var jag och Raul i Hallonbergen och jag hade 1.a provningen av bröllopsklänningen inför bröllopet. Mätte lite i ryggen för att få till det, nålade ärmarna så att de inte blir för långa och hon kan sy ordning dem.

Raul tog även två bilder på mig med klänningen på mig...men de får ni inte se ännu! Hihi
Den 17.e ska vi dit igen för en 2.a provning och då ska vi mäta längden på klänningen, för den är ännu lite för lång nämligen. Den är så jäääääääääääääävla snygg!!!! Fy fan alltså, kommer glänsa rejält på bröllopet med den klänningen, smyckena jag ska ha på mig o ringen jag får av Raul. Den är super duperfin den ringen. Jag gillar inte guld egentligen, men den var riktigt fin, inte helt i gult guld, men ändå. Jag verkligen längtar tills jag får ha den på mig. Dock vet jag inte var jag ska göra av förlovningsringen, för den kan jag inte ha på mig då jag har fått vigselringen =-( Förlovningsringen är för bred nämligen så båda ringarna får inte plats :-(

Men jag har funderat lite på om det inte går att ta både min och Rauls ring och be dem göra en ring av båda två som han kan ha. Så får han ju den lite personlig också. För det är bara han som kommer få en ring i kyrkan, han vill inte ha någon ring säger han. Han är nöjd med den ring han redan har =-) Min söta lilla älskling!! Får se vad vi hittar på...måste ju få Raul att gå med på att ta min ring också och göra något av, min kommer ju bara ligga i ett skrin annars. Tycker då det är bättre om han tar bådas förlovningsringar och gör en ring av och skriver in det alt. de datum han vill ska stå med i ringen.

Usch och fy och blä för att sitta och hålla på med bordsplaceringen för alla gäster. Det är ju hemskt mycket man måste tänka på. Vem/vilka är blyga för att ta kontakt med nytt folk, kan han/hon svenska, engelska eller spanska (våra vänner och min familj). Är de gifta, förlovade, sambo eller bara tillsammans?! Trodde fan inte det fanns så många regler och traditioner då det gällde bordsplaceringen!! =-/ Den konstigaste av dem alla är väl den att på min högra sida ska min pappa sitta..det är inte så konstigt..men på hans högra sida ska inte min mamma sitta utan det ska brudgummens mamma göra. Och på brudgummens vänstra sida ska inte hans pappa sitta utan brudens mamma och på hennes vänstra sida ska brudgummens pappa sitta.

Hmm det där blev lite rörigt...så om man ska göra som den regel och/eller tradition säger så skulle vi sitta såhär...sett från vänster..

Rauls mamma, min pappa, jag, Raul, min mamma och sen Rauls pappa

Vilket enligt mig är väldigt konstigt, för då får ju inte brudgummens föräldrar vara nära sin son som gifter sig...hmm nej det där tänker jag inte följa då det gäller bordsplaceringen. Däremot tänker jag följa en annan regel jag såg som gäller bordsplaceringen; gifta sitter mitt emot varandra, förlovade brevid varandra och de som är sambo eller bara tillsammans inte sitter mer än minst snett mitt emot varandra eller varsin ände av bordet. För särar man på ett gift eller förlovat par så ger man dem otur i kärlek och förhållandet, men ett par som bara är tillsammans eller sambos får otur i kärlek och förhållandet om de har varandra till bords.
Vet att några kommer reagera på att de inte får sitta med sin tjej/kille, men de får helt enkelt acceptera det!! För jag kommer följa en del av de regler och/eller traditioner som gäller bröllopet i sig, tärnan, bruden, brudgummen, bordsplaceringen och själva firandet efter cermonin.

Kan ju garantera att det INTE är roligt att sitta och försöka lösa det hela med bordsplaceringen för att få till det så att min och Rauls familj sitter blandad vid borden. Som det är nu får barnen ett eget bord att sitta vid...och de blir de enda utan någon fast plats. Det blir bara vi vuxna som får en fast placering..men men sånt är livet.
Ni som är sambos eller bara tillsammans och vill sitta med eran kille får väl se till att gifta er eller förlova er innan vårat bröllop, annars blir ni särade på. HAHAHA ~ skadeglädje till tusen..haha

Nej ska väl försöka ge mig på bordsplaceringen igen..nu har jag haft en paus från den ett tag.

Ha det gött folket och glöm inte skriva i gästboken!!!!!!

Puss och kram på er!!

P.s Fan kom på det jag har något nytt och något blått...men inget lånat eller gammalt..hmm får se hur jag löser det.. D.s

10/6 - 2009

Det har inte hänt så mycket på bröllopsfronten senaste veckan sen jag var och provade klänningen. Ska dit den 17.e Juni igen för att mäta längden och kolla så att det de fixat i ryggen stämmer överrens med det vi kom överrens om.

Annars så har jag mest suttit och finslipat lite på bordsplaceringen och planerat lite för maten. Vi ska ju inhandla den själv och sen få lite hjälp av våra föräldrar att fixa ordning allt. Bara hoppas att pengarna kommer som de ska göra så att vi kan betala maten själva och slipper be om hjälp med det.

Annars är det inget som hänt, vi fixade lite med buketterna till bröllopet och jag ska imorgon, torsdag 11/6, ringa till Floraborgs blombutik och beställa blommor till våra frisyrer. Har tänkt lite på hur vi ska kunna dekorera borden i lokalen också och jag tror jag vet ett sätt som funkar som kan bli som en röd tråd genom allt. Måste bara kolla med Raul om det hela så han tycker det är bra också. Godkänner han det kan vi köra på och fixa allt inför dekoreringen av borden i lokalen.

Ja det var väl allt i uppdateringen kring bröllopet just nu.. Vi hörs nästa gång..

Bröllopsdekoration

Halloj på er!!

Nu är bröllopet helt färdigplanerat, det enda vi har kvar nu är inköpandet av maten och att fixa med dekorationen till borden. Men vi har lite svårt att bestämma oss för vad vi vill ha för dekoration på borden. Det finns så mycket att välja mellan som är fint och passar till min klänning, Rauls kläder, Susanas klänning och blommorna.
Vi ska försöka beställa allt via en och samma sida om v inte hittar det i någon butik..men som det ser ut nu så blir det att vi köper det på nätet istället.

Lördag = Bröllop!!!

Jag ber om ursäkt för att bröllopssidan...eller ja hela hemsidan inte har blivit uppdaterad på sistone!! Men jag har haft så himla mycket att göra inför bröllopet som är nu på lördag, 18.e Juli.

Allt inför dekoreringen av borden är iaf klart, klänningen, skorna, smyckena, Rauls kläder, tärnans kläder och smycken, bestmans kläder, placeringskorten, gästboken m.m m.m är inhandlat och finns på plats. Det som är kvar att köpa är maten och det ska bakas lite inför fikat med tårtan...men det görs idag, torsdag 16.e Juli. Jag ska sätta mig ikväll också och skriva alla placeringskort så att de är klara imorgon då vi ska dekorera lokalen och köpa in all mat och lämna där i lokalen.

Var och tittade på den idag och den var väldigt fin och det var mycket bra planlösning, bra med porslin, snyggt och ja såna saker.

Nej jag hinner tyvärr inte skriva mera här idag, får bli efter bröllopet. Då lovar jag att försöka uppdatera hemsidan lite..främst med lite bilder från bröllopet. Ha det bra alla och ta det lugnt i solen!

Kram på er 🙂 😘 😘 😘

Nu är vi gifta!!!

Nu är vi gifta och har varit i en månad och 2 dagar! 😀🙂🙃😘

Jag har inte haft tid att sitta framför datan och fixa med hemsidan sen jag sist var här.. Har haft mycket att göra med semestern, bröllopet som skulle fixas in i det sista; gästlistan, allergilistan, bordsplaceringen m.m.. Och under semestern så ville jag inte sätta mig med hemsidan för då var vi nygifta och bara njöt av våra två sista veckor på semestern nere i sommarstugan.

Men nu är jag här och tänkte berätta lite om bröllopsdagen iaf. Såhär blev våran dag:

* Kl 07.00 klev jag, Raul, Susana (min tärna och Rauls lillasyster) och hennes kompis T upp för att äta frukost, tvätt oss, klä på oss och fixa det sista.

* Kl 07.45 sitta i bilen för att åka in till Nyköping för att hämta blommorna som vi hade beställt.

* Kl 09.00 skulle vi vara hos frisören (Hårcenter i Nyköping...mycket bra och duktiga tjejer som jobbar där!!) och hann dit några minuter innan som tur var.

* Kl 10.30 - 10.45 blev de klara med vårat hår och med smikningen, var bara att gå över till Ohlssons konditori för att invänta Raul och hämta tårtorna.

* Kl 11.00 åka iväg till kyrkan för att förbereda nerverna för vad som komma skulle och ställa in tårtorna i lokalens kylskåp.

* Kl 11.30 såg jag och Susana genom fönstret att gästerna började anlända nera på parkeringen till kyrkan och lokalen.

* Kl 11.45 prästen kom in till mig, Susana, Niclas (min bror och Rauls bestman), pappa och Raul för att prata lite innan cermonin börjar och han går in tillsammans med Raul fram till altaret och inväntar oss andra.

* Kl 11.55 vaktmästaren Kjell hämtar oss andra för att ställa i ordning oss precis utanför kyrkdörren innan klockorna börjar att ringa.

* Kl 12.00 klockorna i kyrkan börjar ringa och vi inväntar att det blir tyst innan vi börjar gå fram till altaret.
Cermonin pågår fram till ca 12.45 - 13.00 från det att klockorna börjar ringa och vi går ner för altargången som man och hustru.

* Ca kl 12.45 - 13.00 vi går ner för altargången och in i det lilla rummet där vi samlades innan tillsammans med tärnan, bestman och prästen. Innan vi går ut till gästerna och tar emot deras lyckönskningar och fotograferas i ett hav utav såpbubblor.

* Ca kl 13.30 går vi alla över till lokalen för att fotograferas lite till och få välkomstdrink och kex med ost på.

* Ca kl 13.45 alla går in i lokalen och vi påbörjar att ta mat och samtala lite lätt med bordsgrannarna.

* Kl 14.30 går vi och gästerna ut för att ta en nypa luft och sträcka på benen, medan mina underbara föräldrar, min underbara storebror Niclas och lillasyster Helena hjälps åt med att duka av, slänga in i diskmaskinen och plocka fram för tårta, kaffe och fika.

* Ca kl 15.00 alla går in igen för att ta bild på mig och Raul när vi skär upp tårtan tillsammans och sen få ta fika själva och prata vidare med alla gäster.

* Ca kl 15.45 vi öppnar alla kort och läser upp dem högt och öppnar de presenter vi fick. Förutom pengar, fick vi en stor vas och 4 st väldigt fina cocktailglas av fin design.

Efter att vi hade fikat i lokalen och gästerna hade börjat åka hemåt, så hjälpte jag och Raul till med att plocka ihop bordsdekoreringen, presenterna och bära ut saker till köket innan vi åkte tillbaka till våran sommarstuga. Jag fick äntligen ta av mig klänningen vid 18 - 18.30 tiden då vi var i stugan och inväntade de gäster som skulle komma och kolla på våran sommarstuga. Senare på kvällen så blev det grillning, äta gott och sitta och prata med gårdsfamiljen och bara ha det hur mysigt som helst innan jag och Raul åkte in till mina föräldrars lägenhet för att få vara själva och få spendera bröllopsnatten där.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

14.10 | 11:12

Tack för du skickade den i mail till mig :) Jätte fint! Ska läsa allt :) <3 kram

...
26.11 | 15:01

Grattis! Nu har du kommit igång med kommentarer på din hemsida. Glöm inte att berätta om det för familj och vänner. Mycket nöje Mvh, 123minhemsida.se

...
04.06 | 11:17
Min älskade Raul har mottagit 1
14.10 | 11:11
Framsida har mottagit 6
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS